Iratkozzon fel a hírlevélre

Iratkozzon fel az Stellantis Communications hírlevélre, és ismerje meg az összes újdonságot

24 jan. 2011

Fiat Freemont világpremier

A Genfi Autószalonon tartja világpremierjét a 2011. második felétõl forgalomba kerülõ, új Fiat Freemont. A Dodge Journey alapjaira épülõ Freemont az elsõ olyan Fiat modell, amely a Chrysler-csoporttal folytatott együttmûködés nyomán jött létre. A Freemontot a mexikói Toluca üzemben fogják gyártani, ott, ahol az USA piacára szánt Fiat 500-asokat is készítik.

Fiat Freemont világpremier
  A Genfi Autószalonon tartja világpremierjét a 2011. második felétõl forgalomba kerülõ, új Fiat Freemont. A Dodge Journey alapjaira épülõ Freemont az elsõ olyan Fiat modell, amely a Chrysler-csoporttal folytatott együttmûködés nyomán jött létre. A Freemontot a mexikói Toluca üzemben fogják gyártani, ott, ahol az USA piacára szánt Fiat 500-asokat is készítik.Már a modell neve is a szabadságot idézi, az élet élvezetét, a természet és a kalandok szeretetét, és a képességet arra, hogy a mindennapi problémákkal könnyedén szembe tudjunk nézni. A Fiat Freemont egy olyan, sokoldalú jármû, amely kielégíti a családok legkülönfélébb elvárásait, és teljes körû megoldással szolgál mindazoknak, akik egy tágas, kényelmes és jól variálható jármûre vágynak, amely a mindennapok hektikus tempójával éppúgy képes lépést tartani, mint a hétvégi kikapcsolódás lendületével.

A jármû a rugalmas és praktikus megoldásokat egyedi, markáns stílussal kombinálja. Külsõ méretei (489 cm hosszú, 188 cm széles, és 172 cm magas) a kategória legjobb, 289 centiméteres tengelytávjával együtt kivételesen tágas belsõ teret szavatolnak.

A Fiat Freemont semmihez nem foghatóan tágas, kényelmes és sokoldalú, hála az alapkivitelben hétszemélyes utasterének, amelynek harmadik, teljes értékû üléssora rendkívül könnyen megközelíthetõ, köszönhetõen a 90 fokban nyitható oldalajtóknak, valamint az egyszerûen és könnyen kezelhetõ ülésmozgatási rendszernek.

A harmadik sor ülései egyetlen mozdulattal összehajthatók és a padlóba süllyeszthetõk, helyükön sík rakodófelületet kapunk. A második üléssor az elsõnél magasabban helyezkedik el, a harmadik soron helyet foglalók pedig még följebb ülnek, így mindannyian zavartalan kilátást élvezhetnek.

A második üléssor egy innovatív ülésmagasítóval is fel van szerelve: a gyermekek szállítására szolgáló megoldás optimális övgeometriát, valamint jobb utasvédelmet, praktikumot és kényelmet biztosít.

Az utazókényelmet szolgálja még az emelt vezetõi üléspozíció, az új, tágas, ergonomikus ülések, a számtalan rakodófelület, valamint a két tárolórekesszel felszerelt, sík padlójú, akár 1461 liter kapacitású, hatalmas csomagtartó.

Az utasok személyes tárgyainak elhelyezésére szolgáló, különbözõ rekeszek tárolókapacitása összesen mintegy 140 liter, ami megfelel egy városi kisautó csomagtartójának!

Az elsõ könyöklõ alatt például különösen mély, jól kihasználható üreget találunk. Itt kapott helyet az USB aljzat (amely iPod® csatlakoztatására is alkalmas), valamint egy 12 voltos csatlakozó. Így az utasok úgy használhatják, illetve tölthetik fel hordozható médialejátszóikat, hogy azok a leparkolt autóban sem lesznek szem elõtt. Az utasülés ülõlapja alatt praktikus, könnyen hozzáférhetõ tárolórekeszt alakítottak ki, míg a második üléssor elõtti padlószakaszon két fedeles üreg található a padlószõnyegek alatt.

 

 

 

A Fiat Freemont egyedi formatervét izmos, határozott vonalak határozzák meg. Elöl vadonatúj, lágyabb ívû lökhárító és a Fiat emblémával ellátott hûtõrács határozza meg a megjelenést, az áttervezett hátfalon pedig új lökhárítóval és LED-es hátsó lámpatestekkel találkozhatunk.

A vadonatúj utastér modern formavilágát az európai ügyfelek elvárásaihoz igazodva alakították ki, lágy tapintású anyagok felhasználásával. A környezet meghatározó elemei az ívelt, krómbetétes mûszerfal, a vadonatúj mûszeregység, a lenyûgözõ középkonzol, valamint a nagyméretû, színes érintõképernyõvel szerelt, innovatív infotainment rendszer. Számos fedélzeti funkció - így a három klímazóna hõmérsékleti beállításai, vagy az audiorendszer paraméterei - az érintõképernyõn keresztül vezérelhetõ.

Hogy az igényeknek megfelelõ típus kiválasztása és megvásárlása minél egyszerûbb folyamat lehessen, a Freemont mindössze két, - markánsan eltérõ ügyféltípusnak - szánt kivitelben lesz kapható. Mindkettõ esetében alapfelszerelés a 7 ülés, a 17 colos könnyûfém keréktárcsa, a háromzónás automata klímaberendezés, a kulcs nélküli nyitás/indítás, a sebességtartó automata, a kibõvített funkcionalitású fedélzeti számítógép, az abroncsnyomás-felügyeleti rendszer (TPMS), a ködfényszóró, valamint a kormányról vezérelhetõ, színes érintõképernyõs rádió. A második felszereltségi szint 8,4 colos érintõképernyõt kap, SD kártyaolvasóval és DVD-lejátszóval, emellett szériafelszerelés benne a Bluetooth csatlakozás, a tolatóradar, a motorosan behajtható külsõ tükrök, az automata fényszóró, a sötétített hátsó ablakok, valamint a tetõsínek.

A Freemont elsõkerék-hajtással, kézi sebességváltóval, és turbódízel motorokkal (140 vagy 170 lóerõs 2.0 MultiJet) lesz kapható. A kínálatban a késõbbiekben megjelenik a 4x4-es változat is, 170 lóerõs 2.0 MultiJet vagy 276 lóerõs 3.6 V6 benzinmotorral (mindkettõ automata váltóval). A Chrysler Group Pentastar családból származó, nagy teljesítményû, hathengeres benzinmotortól, és a hozzá kapcsolódó automata váltótól eltekintve a Freemont teljes hajtáslánc-választékát az FPT - Fiat PowerTrain fejlesztette és gyártja.

A Fiat mérnökei egyedi, pontosabb és közvetlenebb felfüggesztést, illetve kormánymûvet terveztek a modellhez, ezzel javítva annak menetdinamikai képességeit. A menetkomfort is számottevõen javult, hála az utastér jobb hangszigetelésének.

A maximális biztonságról alapfelszerelésként kínált hét légzsák, vészfékasszisztenssel kombinált blokkolásgátló (ABS), valamint dombsegéd és elektronikus borulásvédelem (ERM) funkciókkal kiegészített menetstabilizáló elektronika (ESP) gondoskodik.

Egyéb tartalmak

Iratkozzon fel a hírlevélre.

IRATKOZZON FEL MOST