Iratkozzon fel a hírlevélre

Iratkozzon fel az Stellantis Communications hírlevélre, és ismerje meg az összes újdonságot

10 nov. 2015

A Fiat a 2015. évi Dubai Autószalonon

A Dubai Autószalonon elõször mutatkozik be a Fiat vadonatúj kompakt szedánja a Tipo, amelynek formatervét az olaszországi Centro Stile Fiatban álmodtak meg és az EMEA térség több mint 40 országában értékesítik majd.

Az új Fiat Tipo - Szedánnak született

A Dubai Autószalonon elõször mutatkozik be a Fiat vadonatúj kompakt szedánja a Tipo, amelynek formatervét az olaszországi Centro Stile Fiatban álmodtak meg és az EMEA térség több mint 40 országában értékésítik majd.

A szedánnak született új Fiat Tipo a kényelem, a gazdaságosság és a fejlett technológiai tartalom különleges egységét kínálja. Mindezt utánozhatatlan olasz stílus egészíti ki, ami egy letisztult, hamisítatlan, erõteljes szedán arányaival ruházza fel a kiváló adottságokkal rendelkezõ gépkocsit.

Az FCA kiemelt szerepet szán ezen új modelljének, amellyel tovább kívánja erõsíteni jelenlétét az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) térségben, köszönhetõen a modell kiemelkedõen tágas belsõ terének és csomagtartójának, gazdag modellválasztékának, és kompromisszumokat nem ismerõ formatervének.

Olasz stílus
Az Olaszországban, az FCA formatervezési központjában tervezett, és Törökországban, a Tofaº K+F részlegével (az FCA csoport egyik legnagyobb kutatási és fejlesztési központjával) együttmûködésben fejlesztett új modellen a hároméves fejlesztési idõszakban több mint kétezren dolgoztak.

A szedánok gyakran ferdehátú modellekbõl kifejlesztett változatok, amelyekre csupán ráragasztanak egy lépcsõs farkialakítást: ez gyakran diszharmonikus összhatást eredményez. Az új Fiat modell ezzel szemben „szedánnak született", ezért formaterve természetes, lendületes ívekkel fogja egységbe a karosszéria egyes elemeit, és ezáltal valós, kompromisszumoktól mentes, élettel teli kompakt szedánt hoz létre.

Oldalnézetbõl jól látható a fényszóróktól a zárófényekig végigfutó karaktervonal; míg az üvegfelületek által keltett, dinamikus megjelenés szellõs belsõ térre utal, és tágas férõhelyet ígér vezetõnek és utasainak egyaránt.

Elegánsan nyilvánul meg az exkluzív olasz stílus a hátsó traktusban, ahol a harmonikus arányokkal felvértezett lépcsõs faron ragyogó fényû keretek emelik ki a lámpatesteket.

Az orr legmarkánsabb eleme a magával ragadóan kialakított motorházfedél, amelynek középen végigfutó bordázata a tetõig felnyúlva folytonos vonalat rajzol. A hûtõmaszk egységet alkot a fényszórókkal. A krómozott betétek eredeti, összetéveszthetetlen grafikával ruházzák fel az orrészt; ezen kapott helyet a büszke Fiat logó.

Osztályelsõ férõhely és csomagszállító kapacitás
A szépség és funkcionalitás tökéletes egységét mutatva az új Fiat Tipo tudatosan ötvözi a nagyszerû csomagszállító kapacitást a kompakt méretekkel: a szedán 454 cm hosszú, 178 cm széles, 148 cm magas, tengelytávja pedig a belsõ teret még tágasabbá tevõ 264 centiméter. Mindezt igazolja az utastér nagyvonalú mérete: akár öt termetes felnõtt is kényelmesen elfér az autóban, miközben a csomagtartó kapacitása meghaladja az 520 litert.

Megbízható és, takarékos erõforrások
A motorkínálat piactól függõen kétféle benzinmotorból (1,4 literes, 95 lóerõs, illetve 1,6 literes, 110 lóerõs automata sebességváltóval), valamint kétféle Multijet II turbódízel erõforrásból (1,3 literes 95 lóerõs, illetve 1,6 literes 120 lóerõs) áll.
A hatfokozatú automata sebességváltóval szerelt 110 lóerõs, 1,6 literes benzinmotor minden helyzetben zökkenõmentes, komfortos vezethetõséget kínál.

UconnectTM: ultramodern technológia
Hamisítatlan Fiathoz illõ módon az új Tipo olyan fejlett technológiai megoldásokat vonultat fel, amelyek a vezetõ és utasai számára egyaránt élvezetesebbé teszik a fedélzeten töltött idõt. Ezt a célt szolgálja a bõséges alapfelszereltség, valamint a külön megrendelhetõ UconnectTM rendszer, amely 5 colos (127 mm) színes érintõképernyõt, Bluetooth mobiltelefon kihangosító rendszert, audio streaming funkciót, szöveges üzenet felolvasást és hangfelismerést, AUX és USB csatlakozókat, iPod integrációt, valamint a kormánykeréken elhelyezett kezelõszerveket kínál; emellett bizonyos piacokon külön kérésre tolatókamerával és TomTom mûholdas navigációs berendezéssel is felszerelhetõ.


Tofaº, a világhírû gyártólétesítmény

Az új modellt a világ egyik legkiválóbb autóipari gyártólétesítményében, a világszínvonalú gyártási folyamataiért aranyéremmel jutalmazott bursai (Törökország) Tofaº üzemben gyártják.

Új Fiat 500 és Fiat 500X a 2015. évi Dubaji Autószalonon
A stand sztárja az új Fiat 500, amelyet a Fiat új piaci kihívásokra készített fel, miközben gondosan ügyelt arra, hogy hû maradjon történelmi gyökereihez.

A Fiat formatervezési központja, a Centro Stile Fiat által megálmodott gépkocsi felfrissített külsõ és belsõ kialakítása hamisítatlanul 500-as, és minden eddiginél magával ragadóbb. Mérete nem lett nagyobb, ám technológiai tartalma kibõvült, motorkínálata gazdagabb lett, és még sokszínûbb lehetõségek kínál az ügyfeleknek a modell egyedibb testre szabására.

Nem hiányozhat a standról az 500X, a Fiat új crossovere sem. Az Olaszországban gyártott, és a világ több mint 100 országában forgalmazott autó az 500-as márka vadonatúj dimenzióját térképezi fel, ahol a stílus, a tartalom és az olasz formatervezés együttesen határozzák meg ennek a külvilággal mindig kapcsolatban álló, komfortos, kiváló teljesítményt nyújtó autónak a karakterét.